Domácnosť E-shopy Technika

Jakou povrchovou úpravu má mít kvalitní pánev?

Pánev je skvělým přítelem každého kuchaře. Jídla připravená na ní jsou chutná a mnohdy i zdravá. Na trhu naleznete množství různých druhů pánví, které nám usnadňují každodenní život. Na každý druh jídla doma najdeme jiné pánve. Tento všestranný pomocník rozhodně nemůže chybět ani u vás. Od dnešních pánví však očekáváme opravdu hodně. Současné technologie pomáhají i při výrobě kuchyňského nádobí, a tak se není čemu divit, že neustále přicházejí s novinkami i v tomto odvětví. Pánev musí splňovat několik kritérií a jedním z těch nejdůležitějších rozhodně je, aby měla povrch, na kterém nic nespálíte. O tom, jaké možnosti máte při koupi pánve si povíme víc, čtěte dál. 

Materiál, ze kterého je pánev vyrobena je důležitý  

Pánev pro přípravu jakéhokoli jídla
Materiál pro provedení pánve

Možná si řeknete, že na koupi nové pánve nic není, jednoduše přijdete do obchodu a vyberete si podle tvaru a barvy, která se vám líbí. Po příchodu do prodejny však zjistíte, jak velké množství různých pánví najdete. Každá jedna splňuje jiný účel. Jedna je skvělá pro přípravu palačinek, ve druhé ugrilujete maso i zeleninu a v další připravíte chutnou omáčku na špagety. Když už máte vybraný tvar pánve i účel, pro který ji potřebujete nastává další problém. Každá jedna pánev je vyrobena z odlišného materiálu, a jak se v nich vyznat? Materiál, ze kterého je zhotovena je velmi důležitý, každý jeden má odlišné vlastnosti. Podle toho, jaký materiál zvolíte pro vaši budoucí pánev můžete předvídat její životnost i to, jak kvalitně zajistí rozvoz tepla po celém svém povrchu. Mezi klasické pánve, které naleznete jsou ty nerezové, jsou univerzální, odolné, snadno se čistí, ale při vaření je třeba použít dostatek oleje. Dalším typem pánví jsou ty litinové, které mají nepřilnavý povrch a jsou odolné vůči poškrábání, mezi nevýhody patří vysoká hmotnost a fakt, že není vhodné je čistit v myčce na nádobí. V minulosti byly velmi populární teflonové pánve, dnes už tomu tak není, tento materiál je náchylný ke škrábanci. Pro zdravější stravování jsou určeny keramické pánve, které jsou odolné i nepřilnavé, je však doporučeno také jejich ruční mytí. Velké popularitě se těší také titanové pánve, které jsou sice nejdražší, ale mají také všechny požadované vlastnosti, nepřilnavost, odolnost a snadnou údržbu. Pro více informací klikněte na webovou stránku https://blog.homeandcook.cz/.